Què es la Trans Terra Alta?

La Trans Terra Alta és una ruta en Btt de 23 o 4 dies que recorre la comarca de la Terra Alta.

Una comarca carregada d’història al sud de Tarragona, entre l’Ebre, els Ports i el Delta.

Però també és una sorprenent i divertida aventura per gaudir en Btt per un territori tan desconegut com impressionant.

Vine a la Trans Terra Alta. La Ruta en Btt per la Terra Alta. 

Per això, oferim:

Transport d’equipatge inclòs.

Nosaltres ens en fem càrrec de la recollida i el trasllat entre allotjaments. En totes les opcions. Perque pedalejeu sense equipatge.

Allotjaments seleccionats.

Acollidors. Familiars. Carismàtics. De fet, tots han estat curosament triats pensant en l’aficionat a la Btt. Per reposar com cal.

Esmorzar i sopar inclosos.

Començant per la nit prèvia a la ruta. Però es pot incloure, opcionalment , el dinar o un pícnic. Un extra per un petit suplement.

Amb els mapes i tracks. Dia a dia.

Lliurem els mapes i els tracks de la ruta. Sobretot amb els punts d’especial interès detallats. Perquè puguis viure plenament l’aventura.

Suport a l’economia local.

Hem apostat pels establiments locals i els proveïdors del territori. Així, col·laborem amb el desenvolupament a la zona.

Paisatges impressionants.

L’entorn us permetrà gaudir d’uns paisatges impressionants.  Sobretot, per la bellesa de les Serres de Pàndols o de Cavalls.

En qualsevol època de l’any.

O gairebé. Amb els verds de la primavera, la calidesa de l’estiu, els ocres de la tardor o fins i tot a gairebé tot l’hivern.

Guiada o autoguiada.

Segons els dies i les opcions, podeu fer-la amb un guia expert i titulat, coneixedor a fons del terreny. Racons amagats, indrets poc coneguts…

Per què apuntar-se a la Trans Terra Alta en Btt?

Hi ha un munt de motius per gaudir d’aquesta ruta en Btt. 

De fet, t’en diem 3. Perque la resta els aniràs descobrint a cada pedalada…

Vinyes i Cellers.

Amb visites als cellers, segons opcions. I que, a més,  inclouen degustacions dels millors vins de garnatxa negra o blanca. Batea, Vilalba dels Arcs, La Fatarella, Bot, La Pobla de Massaluca…  són noms que sonen a Terra de Vi. I els impresionants Celler Cooperatiu del Pinell de Brai o el Celler Cooperatiu de Gandesa. Per alguna cosa se l’anomena La Catedral del Vi 

La Batalla de l’Ebre.

Trans Terra Alta Btt Trinxeres

Trinxeres, búnquers, refugis…. la ruta recorre molts dels escenaris de la dissortada Batalla de l’Ebre. Com per exemple Corbera d’Erbre o les Serres de Pàndols i de Cavalls. Amb nombroses explicacions al llarg de la ruta, amb diversos plafons indicatius, en molts indrets es pot tenir una excel·lent visió dels fets històrics que van marcar la història. 

Territori Social.

Trans Terra Alta Olles de Bot

Aquest territori és ple de cooperatives. De fet, n’hi ha a cada poble, sovint més d’una.  També hi ha un munt de basses i gorgs on la gent dels pobles del l’entorn hi comparteixen el bany a l’estiu. Entitats socials, agrupacions, moviments, les terres de l’Ebre sempre han tingut una forta cohesió social. I pedalant per aquesta terra s’entén el perquè!

Quina durada té la Trans Terra Alta?

Hi ha diverses opcions de 2, 3 o 4 dies, amb diferents nivells d’exigència. 

Tu tries

RUTA 2 DIES

En 2 dies és una petita descoberta de la Terra Alta. Amb dues opcions. La llarga o Complerta, té un recorregut de 142 km. en Bicicleta de Muntanya i un desnivell acumulat de 2.250 m. Però també n’hi ha una altre de més curta o Turística de 125 km. i 2.175 m. de desnivell. Al capdavall, és un magnífic tast del territori en Btt. Pedalant des de Batea fins a Pinell, des d’Arnes fins a Corbera… la Terra Alta us sorprendrà. I no us estranyi:  ja va sorprendre fins i tot a en Pablo Picasso. Dissortadament, tret que sigui un grup molt nombrós, només es pot fer Autoguiada. Demaneu preu si la voleu amb guia.

RUTA 3 DIES

També hi ha l’opció de 3 dies, anomenada Esport, perquè és una mica més exigent. De fet, el recorregut és el mateix que en la Ruta Turística de 4 dies però reduida a 3 dies. Per tant, són 183 km i 3.109 metres acumulats en total. A més, pot ser guiada o autoguiada. I és que pedalant arran de rierols d’aigües cristal·lines, envoltats de camps de vinyes i mil·lenàries oliveres, visitant els magnífics cellers modernistes, endinsant-se pels Ports o creuant les trinxeres de la Batalla de l’Ebre, la Terra Alta us sorprendrà. A causa de la bona meteorologia de la zona, aquesta ruta és gairebé possible fer-la en qualsevol època de l’any. 

RUTA 4 DIES

Terra Alta MTB Celler

Si disposeu de 4 dies, teniu dues opcions. Per una banda, la ruta curta, anomenada Turística, Amb uns recorreguts fàcils (entre 40 i 50 km / dia, 183 km en total) transcorre per bona part dels indrets més característics de la Terra Alta, transitant gairebé sempre per pistes i camins rurals, a vegades fins i tot asfaltats. Per l’altre, la ruta llarga, més Complerta, que pretén mostrar, una mica més enllà dels paisatges típics de la Terra Alta, els indrets més insòlits i desconeguts, amb un recorregut més llarg i més exigent de 250 km. en total. Un recorregut un punt més exigent. A més, també pot ser Guiada o Autoguiada.


L’equip.

La nostra afició és la nostra feina. Perquè ens encanta la Btt.

Josep Valls Gerent i Fundador

Al 2013 va crear GuiesBtt.cat, una empresa dedicada a tot tipus de rutes en Btt (travesses, pedalades, viatges en Btt, etc.) a més d’altres activitats: lloguer de bicis, cursos per a escoles, etc.  Actualment, es gestionen més de 10 rutes fixes. També és Agent de Viatges.

Toni Camps Team Member

Tot i ser la darrera incorporació de l’equip, el seu treball ja està sent indispensable. Expert en gestió d’imatges, xarxes, vídeos i comunicació, entre d’altres feines. El que toca, sempre funciona. Aporta frescor i noves idees. Un nou enfocament a un vell projecte.

Artiom Bernat Voluntari

Sempre a punt per apuntar-se a qualsevol aventura en bicicleta: ja sigui pedalar per qualsevol comarca de Catalunya, el País Basc… Les seves aportacions són sempre molt valuoses i interessants. Per això ens agrada que vingui amb nosaltres!


La vida és com anar en bicicleta. Perquè per mantenir l’equilibri cal seguir pedalant. “Albert Enstein”