TERRA ALTA LO PAROTRutes 4 dies.

La proposta de ruta de 4 dies per la Trans Terra Alta té dues opcions de rutes: la Ruta Turística (més curta) i la Ruta Complerta (més llarga). En tot cas és una absoluta descoberta del territori, sobretot en l’opció complerta. De fet, en aquesta darrera opció, es recorren gairebé tots els pobles de la Terra Alta (11 dels 12 que hi ha). I sobretot, pràcticament tots els recursos turístics de la zona. En tots els casos, la proposta inclou 4 Mitges Pensions. Perque s’inclou també el sopar i l’allotjament de la nit prèvia al dia de la sortida, sigui a Arnes o bé a Gandesa. També hi ha la visita a 2 magnífics edificis modernistes, obres de Cèsar Martinell: els Cellers Cooperatius de Gandesa i Pinell de Brai, amb tast de vins inclòs, en ambdós casos.

 

Les rutes 4 dies es poden contractar Guiada o bé Autoguiada.

En el primer cas, Guiada, disposareu d’un experimentat Guia Local (titulat).  Ell us mostrarà sobre la marxa les curiositats, els racons més meravellosos i amagats del recorregut. La sortida pot ser qualsevol dia de la setmana, de dilluns a diumenge inclosos. A més del Guia, cal un grup d’un mínim de 4 persones. Amb sortida des d’Arnes o Gandesa és la millor opció per gaudir de la ruta despreocupant-se de tot. Simplement, viure plenament aquesta extraordinària experiència.

També es pot fer com a ruta 4 dies Autoguiada. En aquest cas, s’inicia sempre a Arnes tot i que en ambdós casos, la ruta té exactament el mateix recorregut. Com a ruta Autoguiada, la ruta la poden fer des de 2 fins a 12 persones. En aquest cas -Ruta Autoguiada- es pot iniciar la ruta qualsevol dia de dilluns a dissabte, però no es pot començar a pedalar en diumenge (amb l’allotjament previ a Arnes la nit de dissabte a diumenge), per incompatibilitats amb diversos allotjaments.

 

Dos Recorreguts

MTB Terra Alta Trans Terra Alta SafreigLes rutes de 4 dies tenen dos possibles recorreguts. Un és el llarg, la Ruta Complerta, una ruta circular de 250 km i 4.147 metres acumulats en total. Aquesta proposta transcorre per les 11 de les 12 poblacions. En concret, Gandesa, Pinell de Brai, Corbera d’Ebre, Caseres, La Fatarella, Vilalba dels Arcs, La Pobla de Massaluca, Batea, Bot, Arnes i Horta de Sant Joan. És una ruta més exigent, que requereix un cert nivell físic. En cap cas, tret d’un molt petit tram en tota la ruta, no es requereix d’un alt nivell tècnic.

L’altre opció és el recorregut curt. En el fons, és la mateixa ruta Esport de 3 dies, però suavitzada pel fet de fer el mateix recorregut en 4 dies. Aquest és el cas de la Ruta Turística. És una ruta circular que, amb un recorregut de 183 km i 3.109 metres acumulats en total, recorre les poblacions de Gandesa, Pinell de Brai, Corbera d’Ebre, La Fatarella, Vilalba dels Arcs, La Pobla de Massaluca, Batea, Bot, Arnes i Horta de Sant Joan durant 4 dies. El nivell físic és mig (fàcil amb una bici elèctrica). Però en cap cas, tret d’un molt petit tram en tota la ruta, no es requereix d’un alt nivell tècnic.