MTB Trans Terra AltaLa Ruta 2 Dies Turística és un petit tast per la Terra Alta us permetrà descobir alguns dels recursos turístics més destacats de la comarca en MTB / Btt.

La proposta inclou el sopar i l’allotjament previ al primer dia de ruta.

 

DIA 1.  Pinell de Brai – Gandesa.

Distància: 65,37 km (1.196 metres desnivell positiu acumulat).

Després de visitar Pinell de Brai (es recomana pujar al Mirador de la Lleva del Biberó, per gaudir de les vistes) ens espera la part més exigent. I és que fins a Gandesa -on ens hi allotjarem- caldrà travessar la Serra de Cavalls. De fet, juntament amb la Serra de Pàndols, foren els dos fronts més durs de la Batalla de l’Ebre, com podreu observar sobre el territori.
 
Tammateix, de seguida som a Corbera d’Ebre, on hi ha el Consorci Municipal dels Espais de la Batalla d’Ebre. De fet, el Poble Vell de Corbera d’Ebre es conserva encara exactament igual que com va quedar després de la Guerra Civil, com a mostra del que fou aquest esdeveniment tan terrible.

El camí que seguirem fins a Vilalba dels Arcs (on, com veureu, s’hi desenvolupà una greu batalla) és un compendi de trinxeres, barraques i barracons de la rereguarda republicana. Cal dir que a les rodalies de Vilalba hi trobarem senyals d’un interessant passat iberic que, sens dubte, sorprendrà.

A partir d’ara, hi ha un petit tram una mica trenca-cames, creuant algun torrent (barrancs) fins a Batea. Sens dubte, una població empremta del passat, coneguda pel seus excel·lents vins de Garnatxa i ple de perxes a les places i carrerons.  Sobretot, no deixeu de visitar la seva “oficina de turisme”!. Sorprenent!!. Com ho és l’actuació d’en Quico, en Celio i el Mut de Ferreries. I no dubteu en fer un tomb pel casc antic…

Tot seguit ens dirigirem al sorprenent Poblat Ibèric del Coll del Moro, d’enormes dimensions abans d’entrar a Gandesa. La capital de la Terra Alta ens acull amb el seu impressionant Celler Cooperatiu, que podrem visitar avui (inclòs en el preu). Conclou el primer dia de la Ruta Turística 2 dies.

 
 

DIA 2. Gandesa – Horta – Pinell de Brai

Distància 58.36 km. (978 m. desnivell positiu acumulat).

Ruta Mtb Terra Alta Roca BenetL’etapa d’avui és més curta i també més suau que l’anterior…

Després de visitar Gandesa, la ruta ens durà fins al Santuari de la Fontcalda gaudint d’unes vistes impressionants (i les Crestes de Volandins, sens dubte, ho són) entre les sorprenents Serres de Pàndols i del Crestall.

Passat Bot, el recorregut ens mostra la màgia d’Horta de Sant Joan, que gaudirem fent un volt -a peu o en bici- pels seus carrers. Però Horta de Sant Joan amaga moltes més sorpreses: podrem fruir del gran nombre d’atractius turístics que té la vila (des del Museu Centre Picasso fins a l’olivera més que mil·lenària, passant per l’Ecomuseu).

De nou en ruta,  la culminació de la ruta la farem baixant fins a Pinell, gaudint de les Olles de Bot i del Santuari de la Fontcalda, al sud de la Serra de Crestall, per tombar poc després cap a Pinell de Brai i poder gaudir del meravellós Celler Cooperatiu… i alguna meravellosa sorpresa! 

Finalitza, la Ruta 2 Dies Turística de la Trans Terra Alta.

 

Inclou:

  • 2 Allotjaments en règim de Mitja Pensió.
  • Transport d’equipatge d’allotjament en allotjament.
  • Assegurança obligatòria.
  • Tracks (en format GPX / TRK) i mapes del recorregut.
  • Visita i tast degustació al Celler Cooperatiu de Gandesa.

NO Inclou:

  • Aperitius, licors i altres begudes no incloses en el menú.
  • Lloguer de bicicletes (opcional)
  • Lloguer de GPS (opcional)
  • Dinar en ruta (opcional).
  • Assegurança de Cancel·lació (opcional).

NOTA: Ateses les especificitats en quant a dies festius i descansos inter-setmanals entre els diferents allotjaments, l’organització es reserva el dret de variar l’ordre de la ruta en alguns casos concrets, segons el dia de la setmana en que s’iniciï la ruta.