Trans Terra Alta MTB Via VerdaLa Ruta 2 dies complerta és un petit tast en Btt de 2 dies per la Terra Alta  que us permetrà descobir alguns dels recursos turístics més destacats de la comarca.

La proposta de 2 dies inclou el sopar i l’allotjament previ al primer dia de ruta.

Ruta Btt. Trans Terra Alta

DIA 1.  Arnes – Vilalba dels Arcs.

Distància: 74,30 km (1.183 metres desnivell positiu acumulat).

Després de la magnífica estada a Arnes, el primer dia comença amb un tram de molt bon fer, doncs segueix part de la fàcil Via Verda. Així ens anirem adaptant a la bici (si és de lloguer) i al ritme de la ruta que ens aproparà a Pinell de Brai.

La ruta passa primer per Horta de Sant Joan on podrem descobrir el gran nombre d’atractius turístics que han fet famosa la vila (el Museu Centre Picasso, l’olivera més que mil·lenària, l’Ecomuseu…). Gaudirem tot seguit de les Olles de Bot i del increïble Santuari de la Fontcalda, al sud de la Serra de Crestall. Tot seguit, es tomba cap a Pinell de Brai on hi ha el meravellós Celler Cooperatiu. A la “Catedral del Vi” s’hi inclou la visita i la degustació.

Però després de visitar Pinell de Brai (paga la pena pujar fins al Mirador de la Lleva del Biberó, per gaudir de les vistes) comença la part exigent fins a Corbera d’Ebre. Caldrà travessar la Serra de Cavalls que, juntament amb la Serra de Pàndols, foren els dos fronts més durs de la Batalla de l’Ebre. Les vistes des de dalt la carena són impressionants!

De seguida s’és Corbera d’Ebre, on hi ha el Consorci Municipal dels Espais de la Batalla d’Ebre. De fet, el Poble Vell es conserva avui exactament igual que com va quedar després de la Guerra Civil: una mostra del que fou aquest esdeveniment tan terrible.

El camí fins a Vilalba dels Arcs (on, com veureu, s’hi desenvolupà una greu batalla) és un compendi de trinxeres, barraques i barracons de la rereguarda republicana fins a les rodalies de Vilalba, on hi queden senyals d’un interessant passat ibèric que, sens dubte, us sorprendrà.

Sopar en un confortable allotjament de Vilalba.

 
 

DIA 2.  Vilalba dels Arcs – Arnes.

Distància: 69.47 km (1.143 m. desnivell acumulat positiu).

L’etapa d’avui, tot i que se’ns farà més curta (té menys quilòmetres) és pràcticament igual d’exigent.

Després d’un bon esmorzar, ens espera un inici d’etapa una mica trenca-cames, creuant algun torrent (barrancs) fins a Batea. Una població empremta del passat, coneguda pel seus excel·lents vins de Garnatxa i ple de perxes a les places i carrerons.  No deixeu de visitar la seva “oficina de turisme”!. Sorprenent!!. Com ho és l’actuació d’en Quico, en Celio i el Mut de Ferreries. I no dubteu en fer un tomb pel casc antic…

Continuarem per dirigir-nos cap al sorprenent Poblat Ibèric del Coll del Moro, d’enormes dimensions abans d’entrar a Gandesa.

La capital de la Terra Alta ens acull amb el seu impressionant Celler Cooperatiu. Tot seguit el Santuari de la Fontcalda gaudint d’unes vistes impressionants (i les Crestes de Volandins, sens dubte, ho són) entre les sorprenents Serres de Pàndols i del Crestall. Tot plegat, el tram més dur del dia.

Després de Bot, els recorregut ens apropa als Ports. Un tram de muntanya magnífic pels Estrets (que cal fer a peu) és la millor mostra de tot el que Els Ports ens pot oferir, tot just abans d’entrar a Arnes, la culminació de la ruta de 2 dies.

Ruta Btt. Trans Terra Alta

Inclou:

 • 2 Allotjaments en règim de Mitja Pensió.
 • Transport d’equipatge d’allotjament en allotjament.
 • Assegurança obligatòria.
 • Tracks (en format GPX / TRK) i mapes del recorregut.
 • Visita i tast degustació al Celler Cooperatiu del Pinell de Brai.

NO Inclou:

 • Aperitius, licors i altres begudes no incloses en el menú.
 • Lloguer de bicicletes (opcional)
 • Lloguer de GPS (opcional)
 • Dinar en ruta (opcional).
 • Assegurança de Cancel·lació (opcional).
 • Tot el que no s’ha espeficicat en l’apartat anterior.

NOTAAteses les especificitats en quant a dies festius i descansos inter-setmanals entre els diferents allotjaments, l’organització es reserva el dret de variar l’ordre de la ruta en alguns casos concrets, segons el dia de la setmana en que s’iniciï la ruta.