Trans Terra Alta MTBLa ruta Trans Terra Alta de 4 Dies Turística, és una excel·lent descoberta en Btt per la Terra Alta que us permetrà descobir alguns dels recursos turístics més destacats de la comarca.

La proposta inclou el sopar i l’allotjament previ al primer dia de ruta.

 

DIA 1.  Arnes – Pinell de Brai.

Distància: 39.97 km (381 metres desnivell positiu acumulat).

Després de la magnífica estada a Lo Corral d’Arnes, ens espera un primer dia que és, sense dubte, el de l’etapa més factible i planera de tota la ruta. Així ens anirem adaptant a la bici (si és de lloguer) i al ritme de la ruta. El recorregut fa via cap a Pinell de Brai seguint bona part de la Via Verda, o sigui, fàcil i còmode.

La ruta passa primer per Horta de Sant Joan on podrem gaudir del gran nombre d’atractius turístics. De fet, la vila té  des del Museu Centre Picasso fins a l’olivera més que mil·lenària, passant per l’Ecomuseu. Gaudirem tot seguit de les Olles de Bot i del Santuari de la Fontcalda, al sud de la Serra de Crestall. Finalment, tomba cap a Pinell de Brai i poder gaudir del meravellós Celler Cooperatiu (visita inclosa en el preu).

Finalment, soparem en un bon restaurant just al davant de l’allotjament, per concloure la ruta 4 dies turística.

 

DIA 2.  Pinell de Brai – La Fatarella

Distància: 47.49 km (1.007 m. desnivell acumulat positiu).Btt Terra Alta Ruta Torre Prior

Avui ens espera una etapa força més exigent, sobretot pels 700 metres més de desnivell acumulat respecte el dia anterior. Per això, s’agraeix el bon esmorzar que ens donarà forces per gaudir d’una bona ruta.

I és que fins a Corbera d’Ebre caldrà travessar la Serra de Cavalls. Cal dir que, juntament amb la Serra de Pàndols, foren els dos fronts més durs de la Batalla de l’Ebre, com podreu observar al llarg del territori. De fet, el Poble Vell de Corbera d’Ebre es conserva encara exactament igual que com va quedar després de la Guerra Civil. Una dura i cruel mostra del que fou aquest esdeveniment tan terrible.

El camí que seguirem fins a Vilalba dels Arcs (on, com veureu, s’hi desenvolupà una greu batalla) és un compendi de trinxeres, barraques i barracons de la rereguarda republicana, que, sens dubte, us sorprendrà. Tammateix, encara guarda una sorpresa en unes extraordinàries restes ibèriques tot just a punt d’entrar al poble…

Finalment, La Fatarella, un encantador y ecològic poble, per gaudir d’un sopar i allotjament en un edifici sorprenent i molt, molt singular.

 

DIA 3. La Fatarella – Gandesa

Distància 53,11 km. (700 m. desnivell acumulat positiu).

L’etapa més llarga, però no pas la més exigent, doncs bona part del recorregut serà finalment de baixada.

La primera part del recorregut és, però, una mica trenca-cames, creuant diferents torrents (barrancs) fins a la Pobla de Massaluca (antigament anomenat Vilabona). Val a dir que, aquest, és el únic dels termes de la Terra Alta que té contacte directe amb l’Ebre. 

Tot seguit Batea, Una població empremta del passat, coneguda pel seus excel·lents vins de Garnatxa i ple de perxes a les places i carrerons.  No deixeu de visitar la seva “oficina de turisme”!. Sorprenent!!. Com ho és l’actuació d’en Quico, en Celio i el Mut de Ferreries. I no dubteu en fer un tomb pel casc antic…!.

Però encara ens espera el sorprenent Poblat Ibèric del Coll del Moro, d’enormes dimensions abans d’entrar a Gandesa, on ens hi allotjarem. Prèviament, s’ha fet la visita guiada al Celler Cooperatiu (inclosa en el preu).

 

DIA 4. Gandesa – Arnes

Distància 43.66 km. (1.041 m. desnivell positiu acumulat).

Aquesta és l’etapa més muntanyosa de la ruta i potser la més exigent.

La capital de la Terra Alta ens acull amb el seu impressionant Celler Cooperatiu, que ja vam visitar ahir. La ruta ens durà fins al Santuari de la Fontcalda gaudint d’unes vistes impressionants (i les Crestes de Volandins, sens dubte, ho són) entre les sorprenents Serres de Pàndols i del Crestall.

Després de Bot, la ruta ens mostra la màgia d’Horta de Sant Joan, que gaudirem fent un volt -a peu o en bici- els seus carrers per entrar definitivament, als Ports. Sens dubte, un tram de muntanya magnífic pels Estrets (que cal fer a peu) és la millor mostra de tot el que Els Ports ens pot oferir, tot just abans d’entrar a Arnes, la culminació de la ruta 4 dies turística.

 

Inclou:

 • 4 Allotjaments en règim de Mitja Pensió.
 • Transport d’equipatge d’allotjament en allotjament.
 • Assegurança obligatòria.
 • Tracks (en format GPX / TRK) i mapes del recorregut.
 • Visita i tast degustació al Celler Cooperatiu de Gandesa i al Celler Cooperatiu del Pinell de Brai.

NO Inclou:

 • Aperitius, licors i altres begudes no incloses en el menú.
 • Lloguer de bicicletes (opcional)
 • Lloguer de GPS (opcional)
 • Dinar en ruta (opcional).
 • Assegurança de Cancel·lació (opcional).
 • Tot el que no s’ha espeficicat en l’apartat anterior.

NOTA: Ateses les especificitats en quant a dies festius i descansos inter-setmanals entre els diferents allotjaments, l’organització es reserva el dret de variar l’ordre de la ruta en alguns casos concrets, segons el dia de la setmana en que s’iniciï la ruta.